Skip links

Waarom een native app laten bouwen?

Native apps worden steeds populairder nu mensen steeds minder websites en steeds meer mobiele apps gebruiken. Als je wilt dat je app optimaal presteert, er geweldig uitziet en een naadloze gebruikerservaring biedt, dan is een native app de juiste keuze. Hier zijn enkele redenen waarom:

Ze zijn sneller.

Native apps zijn sneller dan webapps, deels omdat ze niet tussen talen hoeven te worden vertaald. Een native app wordt gecompileerd in machinecode, wat dezelfde taal is die je processor begrijpt. Dit betekent dat een native applicatie op het apparaat kan worden uitgevoerd zonder eerst te hoeven worden gedownload (in tegenstelling tot webapps, die moeten worden gedownload voordat ze kunnen worden uitgevoerd).

Native apps draaien ook meestal op de achtergrond en kunnen updates ontvangen zonder dat de eindgebruiker ze opnieuw hoeft bij te werken. Ze worden geschreven in de moedertaal van elk platform (zoals Swift voor iOS of Java / Kotlin voor Android), zodat de overgang van de ontwikkelomgeving van het ene platform naar die van het andere zonder veel problemen of leercurve kan worden gemaakt.

Je kunt ze ontwerpen om te werken met apparaten hardware, bijv. camera, microfoon etc.

Een ander voordeel van native apps is dat je gebruik kunt maken van de hardware van het apparaat, bijvoorbeeld de camera, microfoon enz. om een unieke ervaring voor je gebruikers te creëren. U kunt ook gebruik maken van enkele andere functies die beschikbaar zijn op de telefoon of tablet, zoals GPS, versnellingsmeter en kompas (om er maar een paar te noemen).

Met deze functies binnen handbereik zijn er eindeloze mogelijkheden om een native app te laten opvallen tussen zijn concurrenten.

Een van de belangrijkste voordelen van native apps is echter dat ze sneller en responsiever zijn dan webapps. Ze hebben ook een verbeterde gebruikerservaring (UX), wat zich vertaalt in hogere conversieratio’s en een betere gebruikersbetrokkenheid.

Je kunt apparaat functies zoals gebaren en push-notificaties gebruiken.

U kunt apparaat functies zoals gebaren en pushmeldingen gebruiken. De native app is gestroomlijnder, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over browser-afhankelijke problemen zoals geheugenlekken of trage laadtijden.

Het is ook eenvoudiger te onderhouden en bij te werken, omdat het kan worden bijgewerkt via de App Store of Play Store. Als je niet van plan bent om in de toekomst grote veranderingen in je app aan te brengen, kan het zinvol zijn om voor een native oplossing te kiezen.

De gebruikerservaring is naadloos.

Native apps zijn beter voor de gebruikerservaring omdat ze voor het apparaat zijn gebouwd. Ze kunnen gebruikmaken van alle hardware en functies van het apparaat, waardoor een naadloze ervaring ontstaat. Bovendien zijn native apps sneller dan webapps.

Native apps zijn de beste in termen van prestaties, functies en gebruikerservaring.

Prestaties zijn een van de belangrijkste factoren bij de keuze van de technologie die u wilt gebruiken voor uw mobiele applicatie. Native apps leveren de beste prestaties omdat ze rechtstreeks op de hardware van een apparaat draaien zonder tussenkomst van een tussenpersoon zoals een browser dat doet. Dit resulteert in veel snellere laadtijden en soepelere interacties met gebruikers op mobiele apparaten in vergelijking met respectievelijk hybride of webapps. Bovendien kunnen native apps optimaal gebruikmaken van elke apparaat functie, zoals GPS-locatie-informatie in kaarten, gegevens van de versnellingssensor in gamingapplicaties of camerafunctionaliteit in foto-/video-apps. Ten slotte bieden native apps vloeiendere animaties dan hybride apps, omdat ze rechtstreeks op displayoppervlakken kunnen tekenen in plaats van ze afzonderlijk te laten overschilderen door hardwarelagen (zoals dat gebeurt met WebGL).

Dus, nu je ervan overtuigd bent waarom een native app de juiste keuze is voor jouw bedrijf, is het tijd om aan de slag te gaan. We hopen dat we de dingen gemakkelijker hebben gemaakt met onze gids over het inhuren van een ontwikkelaar voor uw project.

Sleep