Skip links

Bescherm uw bedrijf tegen cyberdreigingen online.

Veilige webapplicaties en infrastructuur AKA Cybersecurity..

In het huidige digitale tijdperk is cybersecurity van cruciaal belang voor bedrijven van elke omvang en in elke branche. Score Media, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van softwareoplossingen voor het web met Laravel en TypeScript, en native apps voor iOS en Android, begrijpt het belang van een robuuste beveiliging. In dit artikel bespreken we waarom cybersecurity essentieel is voor softwareontwikkeling en hoe Score Media bedrijven helpt hun digitale assets te beschermen.

In dit artikel hebben we ons gericht op het bieden van preventieve cybersecuritytips, omdat we geloven dat preventie de beste aanpak is om uw bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. 

Het is belangrijk te onthouden dat een goede beveiliging niet alleen draait om het reageren op incidenten, maar vooral om het voorkomen ervan

De belangrijkste tips voor goede cybersecurity

Hoe weet ik hoe het er nu mee staat?

Een gebrek aan cybersecurity kan verwoestende gevolgen hebben voor een bedrijf. De gevolgen variëren van gegevenslekken en diefstal van intellectueel eigendom tot reputatieschade en verlies van klantvertrouwen. Daarom is het van vitaal belang dat bedrijven die softwareoplossingen ontwikkelen, zoals Laravel en TypeScript-webtoepassingen of native apps voor iOS en Android, de juiste beveiligingsmaatregelen implementeren om deze risico’s te beperken.

  • Als je bedrijf vaak te maken heeft met beveiligingsincidenten, zoals gegevenslekken, malware-infecties of cyberaanvallen, kan dit duiden op een gebrek aan effectieve cybersecuritymaatregelen voor je applicaties.
  • Als je organisatie geen duidelijk en up-to-date beveiligingsbeleid heeft, of als er geen gestandaardiseerde protocollen zijn voor het omgaan met beveiligingsincidenten, kan dit wijzen op een gebrek aan aandacht voor cybersecurity.
  • Als gevoelige gegevens die door je applicaties worden verwerkt of opgeslagen niet versleuteld zijn, zowel tijdens de overdracht als in rust, dan is dit een teken van onvoldoende beveiliging en een verhoogd risico op gegevensdiefstal.
  • Als je applicaties geen sterke wachtwoordvereisten afdwingen of als gebruikers veelvuldig dezelfde of zwakke wachtwoorden gebruiken, is dit een indicatie van ontoereikende beveiligingsmaatregelen. Ook het ontbreken van multifactorauthenticatie kan wijzen op een gebrek aan cybersecurity.
  • Als je organisatie niet regelmatig beveiligingsaudits en penetratietests uitvoert om kwetsbaarheden in je applicaties te identificeren en aan te pakken, kan dit duiden op een gebrek aan aandacht voor cybersecurity. Het negeren van deze essentiële evaluaties kan leiden tot onopgemerkte kwetsbaarheden en een verhoogd risico op cyberaanvallen.

Score Media begrijpt het belang van cybersecurity en heeft geïnvesteerd in twee ervaren in-house security experts die zich toeleggen op het waarborgen van de veiligheid en integriteit van de softwareoplossingen die het bedrijf ontwikkelt. 

Deze experts zijn niet alleen verantwoordelijk voor het beschermen van Score Media’s eigen systemen, maar worden ook regelmatig ingehuurd als consultants door externe organisaties, waaronder ziekenhuizen.

Sleep