Gastvrij app, het digitale antwoord op gastvrijheid in de gezondheidszorg

Gastvrij zo heet de nieuwe applicatie die is gelanceerd door Score Media binnen dochterbedrijf Ourcare. Deze innovatieve app biedt patiënten een groot aantal tools om het verblijf in een ziekenhuis een stuk aangenamer te maken. Zo kan de patiënt met deze iPad onder meer met een paar eenvoudige handelingen eten en drinken bestellen. Ook is het mogelijk een verpleger of servicemedewerker op te roepen of het elektronisch patiëntendossier (EPD) in te zien. Internetten, muziek luisteren of tv kijken?

iPad in de zorg

Deze baanbrekende applicatie is door het ziekenhuis Medisch Spectrum Enschede als eerste geïmplementeerd, en is een goede vervanging Bedside terminals. De app blijkt inmiddels een groot succes te zijn en heeft zijn bestaansrecht al dubbel en dwars bewezen. De toepassing wordt iedere dag door zo’n 500 patiënten gebruikt in Enschede. Het fungeert daarnaast als de ideale patiëntenmanager voor het ziekenhuispersoneel in Veere

Het belang van gastvrijheid in Veere

Gastvrijheid is een onderdeel van gezondheidszorg die steeds belangrijker wordt. Ziekenhuizen hebben het meestal hoog in het vaandel staan. Het verblijf in een ziekenhuis is voor een patiënt over het algemeen geen pretje. Duurt dat verblijf wat langer dan kan de verveling toeslaan. Voldoende afleiding is dan gewenst. Ook kan de medische ingreep of de aard van de ziekte zorgen baren. Het idee dat de patiënt snel en makkelijk om assistentie kan vragen bij het verplegend personeel, of op een eenvoudige manier inzicht kan krijgen in zijn medische gegevens, is dan een hele geruststelling.

Patiënten zijn in de moderne gezondheidszorg cliënten. Het is daarom van belang dat deze zich als klant, koning voelt. Gastvrijheid is dan ook een belangrijke voorwaarde voor de cliënt om zich zo veel mogelijk op zijn gemak te voelen. Dit betekent ook dat hij gebruik wil maken van dezelfde digitale diensten als hij van thuis gewend is. Hoe meer de patiënt zich ‘thuis’ voelt, en het idee heeft dat hij door gastvrijheid wordt omringd, hoe makkelijker het zorgproces zal verlopen.

De praktijk

Dat de applicatie van Ourcare / Score Media de naam Gastvrij heeft, is daarom niet zonder reden. Patiënten van het Medisch Spectrum Enschede krijgen wanneer zij in het ziekenhuis worden opgenomen een iPad tot hun beschikking, waarop deze app is geïnstalleerd. Het blijkt een een universum van gastvrijheid te zijn dat de patiënt niet alleen verbindt met de buitenwereld maar ook met het reilen en zeilen in het ziekenhuis. Een perfect medium dat het comfortabele gevoel geeft direct invloed te hebben op de persoonlijke situatie in het ziekenhuis.

Wilt u patiënten een optimale vorm van gastvrijheid bieden in Veere?

Gebruiksvriendelijk

Het gebruik van apparaten als een laptop, tablet en smartphone is inmiddels niet meer weg te denken uit het ziekenhuis. Jong en oud weten er raad mee. Toch heeft Ruben Lucas Groothuis, directeur en oprichter van Score Media bij het ontwikkelen van de app rekening gehouden met de gebruiksvriendelijkheid. De applicatie moest vooral niet te ingewikkeld zijn.

Ondanks het feit dat het voor veel verschillende doeleinden kan worden gebruikt, is het voor patiënten eenvoudig om de app te laten doen wat zij willen. Speciaal voor degenen die niet zo vertrouwd zijn met moderne multimedia apparaten is er een introductiefilmpje bijgeleverd. Natuurlijk kan ook het personeel de helpende hand bieden. Mocht het onverhoopt toch niet lukken om met het apparaat aan de slag te gaan, dan is er namelijk nog geen man over boord. Het verplegend personeel krijgt automatisch bericht wanneer inloggen op de app niet lukt. En weten dus direct welke patiënt hulp nodig heeft bij het gebruik van de applicatie. In de praktijk blijkt overigens dat er zich nauwelijks problemen voordoen bij het gebruik.

Privacy en veiligheid

Deze speciaal voor de gezondheidszorg ontwikkelde applicatie kan worden bestempeld als op en top gebruiksvriendelijk. Dat komt overigens ook tot uiting in de manier waarop aan de privacy en veiligheid is gedacht. Wanneer de patiënt het ziekenhuis verlaat wordt de op de iPad aanwezige gebruikersinformatie gewist. Zodat deze ‘schoon’ ter beschikking kan worden gesteld aan een volgende patiënt.

Overweegt u de aanschaf van een app die de privacy en veiligheid van de cliënt optimaal waarborgt? Dan bent u bij deze innovatieve toepassing aan het juiste adres, ook voor uw organisatie of in Veere.

Vervanging Bedside terminals

Is de door Score Media ontwikkelde app dan de enige in zijn soort? Natuurlijk zijn er meer apps ontwikkeld voor ziekenhuizen. Bijvoorbeeld de Bedside terminal. Echter geen enkele applicatie is zo uitgebreid en veelzijdig als Gastvrij MST. De app is uniek in de wereld. Nergens is zoveel digitaal geïntegreerd als in deze toepassing, de huishoudelijke zorg aan ziekenhuispatiënten wordt namelijk volledig digitaal geregeld. Ontwikkelaar Groothuis zelf beschrijft zijn innovatieve toepassing als een ‘heel ecosysteem van apps’.

Voor patiënt en personeel
Zowel patiënt als personeel hebben er baat bij. Waar de eerste zich kan vermaken met een breed scala aan media entertainment. Makkelijk eten en drinken kan bestellen. De verpleging te hulp roepen. Zijn medische gegevens bekijken, tot zelfs de datum waarop hij uit het ziekenhuis zal worden ontslagen. Zo heeft het verplegend personeel en de roomservice gemakkelijk inzicht in het patiëntenbestand, en kunnen zij op eenvoudige wijze bijhouden wie, wat, waar nodig heeft. Ook schoonmakers hebben er baat bij. Ze weten precies welke kamers moeten worden schoongemaakt of waar een reiniging met spoed is vereist. De interactieve app maakt het voor het personeel mogelijk onderling verzoeken te doen.

Streeft u naar een innovatieve, digitale oplossing waar zowel cliënten als het personeel baat bij hebben? Informeer dan snel naar de mogelijkheden van deze app voor uw zorginstelling.

Ourcare

Bezoek nu de website van dochterbedrijf Ourcare voor alle informatie rondom Gastvrij en andere zorg producten ontwikkeld door Score Media B.V.

iPad in het ziekenhuis

Wij informeren je graag over de mogelijkheden in software ontwikkeling. Alles begint met een goed gesprek.

Header - Global

Met ons hoofdkantoor in Enschede bedienen wij klanten in heel Nederland. Je bent van harte welkom voor een kop Starbucks koffie. Maar komen ook graag langs, voor een goede indruk van uw bedrijf.

Bel: 053-8700020
Mail: info@scoremedia.nl

© 2019 Score Media B.V. Alle rechten voorbehouden.